Omgivning och sevärdheter

Runt omkring Råbocka finns både fantastisk omgivning och sevärdheter som är väl värda ett besök.

Ängelholm och Destination Råbocka ligger perfekt till i Nordvästra Skåne! Du har den fantastiska sandstranden, skogen och en härlig liten stadskärna, med många trevliga små butiker. Du kan vandra längs Rönne å, som rinner genom staden. Ån ger även möjlighet till paddling, kanotuthyrning finns en kilometer från oss. Sommartid går det också en turistbåt på ån, Laxen. En perfekt aktivitet för dig som bara vill sitta och njuta av de vackra vyerna du passerar.

I Ängelholm finns två unika muséer, Järnvägsmuseet och Flygmuseet, som bjuder på många upplevelser för såväl gammal som ung. Ängelholms hembygdsmuseum är också känt i trakten. Dit har man flyttat historiska byggnader och det finns även fler hundra djur samt en fin lekplats.

Ängelholm har också härlig granskog och badplatser runt vackra Västersjön.

Hallandsåsen

Tittar du norrut när du kör norrut på E6:an ser du Hallandsåsen. Vad som förr var en svåröverstiglig gräns ger idag möjligheter till friluftsliv, vandring, cykling och hästritt. Sommartid kan du ta dig bort till Kungsbyggets rodel och zipline för en fartfylld eftermiddag. På vintern har Vallåsens skidanläggning skidåkning i flera pister.

 

Omgivning

Vill du ta dig lite längre utanför stadsgränsen har du massor av möjligheter. Vad sägs om en tur till sommarfina Helsingborg och en färjetur över till Helsingör, full av dansk ”hygge”. Kör du vidare söderut kommer du till Landskrona. Där kan du vandra i ytterligare en charmig Skånsk stadskärna. Ett tips är det anrika citadellet som genom åren fyllt många funktioner, bland annat försvarsanläggning och kvinnofängelse. Från Landskrona kan du även ta färjan ut till ön Ven, en pärla som ligger mitt i Öresund. Dit åker många ut för en dag av cykling och bad.

Bjärehalvön

Väljer du istället att köra norrut kör du med fördel en tur runt Bjärehalvön. Där besöker du Torekov och Båstad, klassiska svenska turistorter som började sina glansdagar under pensionatens era i 1900-talets början. Caféer, restauranger och småbutiker finns det gott om var du vänder dig. Båstad har, precis som grannstaden Laholm lite längre norrut, en välsorterad bokhandel som drar till sig många semestrande bokälskare.

Möjligheterna till spännande upplevelser är många, och vi som jobbar här känner väl till både omgivning och sevärdheter vid Råbocka. Kom in till oss i receptionen/butiken så hjälper vi er hitta ännu fler roliga utflyktstips!

Destination Hallandsåsen

”Njutning och äventyr genom fyra årstider, fyra kommuner, hundratals besöksmål och tusentals år.”

På Destination Hallandsåsens hemsida finns massa bra tips på boende, aktiviteter, mat och upplevelser kring Hallandsåsen. Det finns också en guide som går att läsa online!

Till destinationsguiden
Följ Destination Hallandsåsen på instagram här